fbpx
+46 (0)647-500 96 info@arebikes.se

Grupp & konferens

Att cykla är ett mycket trevligt sätt att uppleva ett område på! Med våra professionella cykelguider får ni bästa möjliga förutsättningar för en minnesvärd upplevelse. 

Vi ordnar allt från en halvdagsaktivitet på cykel till att knyta ihop en hel vistelse här i Åre med boende och oförglömliga cykelaktiviteter.

Guidad XC-tur 

Bäverkroken, Helgesjön, Vattenfall, Grilltur, Pyramiderna på avstånd, Våffeltur, cykla på kalfjället, Bada i en tjärn, Trianglen på cykel, Fröå Gruva, Företagsutmaning på Åre XC-Arena…

You name, we got it! Här finns oändliga möjligheter för fin XC-cykling. Det finns inget härligare än att göra nya upptäckter ute i naturen på cykel. Låt oss hjälpa er med en oförglömlig upplevelse vare sig det gäller en skön eftermiddagstur på en grusväg med solen i ryggen eller en riktig utmaning där både teknik och psyke ställs på prov i svår och teknisk terräng.

På våra turer får ni alltid med en erfaren cykelguide som hjälper er med teknik och tips för att få ut mesta möjliga av cykelturen. Vi skräddarsyr ett upplägg för att passa era önskemål i allt från cykeltur, fika/mat, övrig aktivitet. Varför inte testa cykel och yoga eller cykel och en föreläsning ute i naturen??

Halvdag 3 tim – Glädjefylld stigcykling i fin fjällnatur där grusvägar, stigar och upp- och nerförsbackar avlöser varandra i en fjällterräng som passar såväl nybörjare som mer avancerade cyklister. Turen leds av en av våra cykelguider som väljer område och stigar utifrån aktuella förhållanden.
1-3 pers 795kr/pers, tillkommande personer 695kr/pp. Minst 3 pers, max 8 pers.

Heldag 6 tim – En riktig cykelräv leder turen och och tar er med på finfin cykling till fantastiska ”Hot Spots” runt om i Åre. Val av stigar och leder kommer att varieras beroende på väder och humör.  
1-3 pers 1495kr/pers, tillkommande personer 1395kr/pp. Minst 3 pers, max 8 pers.

OBS! cykelhyra samt eventuella transporter tillkommer.

Cykla downhill i grupp

Boka en utbildad cykelguide för att ge er downhillupplevelse en kickstart där vi bl.a går igenom teknik och säkerhet.

Grundgenomgång 1,5 timme: Vi går igenom grunderna samt ger lite tekniktips på plats nere vid liften. Därefter följer er guide med och ger er tips under ert första åk i Åre Bike Park.

Pris: 1-3 pers 495kr/pers, tillkommande personer (upp till totalt 8 pers) 395kr/pp. Minst 3 pers.

Halvdagsguidning 3 tim: Genomgång av grunderna samt tekniktips på plats nere vid liften. Därefter cyklar vi tillsammans igenom delar av Åre Bikepark där ni guidas in i leder som passar gruppen.

Pris: 1-3 pers 695kr/pers, tillkommande personer (upp till totalt 8 pers) 595kr/pp. Minst 3 pers.

Heldagsguidning 6 tim: Genomgång av grunderna samt tekniktips på plats nere vid liften. Därefter cyklar vi tillsammans igenom Åre Bikepark där ni guidas in i passande leder samt får tekniktips för att hela tiden utvecklas och bli säkrare DH-cyklister. På den här dagen utlovas några hemliga favoriter som vi inte delar med vem som helst.

Pris: 1-3 pers 1195kr/pers, tillkommande personer (upp till totalt 8 pers) 1095kr/pp. Minst 3 pers.

OBS! cykelhyra tillkommer.

Let’s Work Together!

Kontakta oss om du vill ha hjälp med ert företags nästa äventyr. 

Bokningsvillkor

Grupp & Konferens

 

Gruppansvarig eller bakomliggande företag är den som ansvarar för all hyrd utrustning.

KOSTNADSELIMINERING

Åre Bikes kostnadseliminering är en form av försäkring för din hyrcykel och skyddsutrustning.

Den kostar 75kr per dag/cykel, och täcker de vanligaste skadorna på din hyrda cykel och skyddsutrustning som kan uppstå om du skulle råka ramla och någonting går sönder.

Enkelt uttryckt kan man säga att den täcker de skador vi kan reparera för att ha cykeln uthyrningsbar dagen efter igen.

Denna tilläggsförsäkring täcker EJ större skador på ram, framgaffel eller stöld. Den täcker inte heller eventuella större skador på cykeldelar/skyddsutrustning (tex växlar, fälgar, skyddsjackor etc.) som helt måste ersättas med nya delar.

Har du inte köpt till Kostnadselimineringen får du själv betala för skador som uppstår och de delar som behöver bytas. Har du köpt till Kostnadselimineringen står vi för både reservdelar och reparationskostnaden.

Kostnadseliminering köps med fördel vid bokningstillfället dock senast vid uthämtning av cyklarna.

Vid bokning
Bokningen är bindande. Bokad utrustning måste hämtas ut senast 11.00 den dag då hyran börjar gälla. Om ni inte vid bokningstillfället meddelat att ni blir sena kommer utrustningen efter kl. 11.00 att hyras ut till gäster på plats.

Betalning
All betalning sker i förskott.
Förskottsfaktura på 25% av totalbeloppet skall betalas senast 5 dagar efter bokningstillfället för att bekräfta bokningen.
Resterande 75% av totalbeloppet skall vara inbetalt mot faktura senast 30 dagar före första hyresdatum.
Senast 20 dagar efter genomfört arrangemang skall eventuell slutbetalning vara gjord.

Generella avbokningsvillkor
Alla avbokningar skall göras skriftligt och träder inte i kraft förrän Åre Bikes har bekräftat dem.
Fri avbokning 41 dagar eller mer före första hyresdatum. Vid avbokning 40-31 dagar före första hyresdatum tas en avbokningskostnad ut på 10% av det bekräftade totalbeloppet. Vid avbokning 30-14 dagar före första hyresdag, debiteras 50% av totalbeloppet. Vid avbokning senare än 14 dagar före första hyresdag debiteras 100%.

Hyrestagaren är ansvarig för hyrd utrustning
Utrustningen ska användas, skötas och ansvaras för på bästa sätt av hyrestagaren. Vid uppenbar ovarsamhet eller stöld kommer hyrestagaren bli ersättningsskyldig för uppkomna skador eller utrustningens (vid stöldtillfällets) försäljningsvärde.

All cykling med hyrd mountainbike sker på egen risk
Åre Bikes AB ikläder sig inget som helst ansvar vid person- och/eller klädskada som ev kan uppstå under hyrestiden.  Kontrollera om din hemförsäkring gäller vid skador eller förlust av hyrd utrustning.

Besiktning av utrustning
Det åligger hyrestagaren att besikta och godkänna hyrd utrustning innan denne lämnar Åre Bikes vid utlämnandet.

Vid inlämning av hyrd utrustning
Utrustningen ska återlämnas under cykeluthyrningens öppettider, 09.30-16.30. Hyrcykeln skall tvättas av före inlämning på anvisad plats, görs inte detta debiteras rengöring hyrestagaren.

Överlåtelse
Den hyrda utrustningen får inte överlåtas, 2:a handsuthyras eller säljas av hyrestagaren.

Respektera regler
Det åligger hyrestagaren att följa de regler som gäller i Åre Bike Park samt övriga marker.

Trafikregler
Hyrcyklar (DH samt XC) är inte godkända för allmän trafik och får således  inte framföras på vägar där trafikregler gäller. Till och från Åre Bike Park är ok.

Vid åska och oväder
Vid åska kan liftarna tvingas stänga, ofta varar åskovädren inte mer än någon timma på sommaren. Då utgår ingen ersättning. Pågår åskovädret hela dagen och liften i samband med detta är stängd betalas hela beloppet tillbaka.

Åre Bikes AB förbehåller sig rätten att ställa in en bokad uthyrning om vi anser att väderförhållandena är för svåra.
Dock vill vi poängtera att normala väderförhållanden innehållande regn, kyla, blåst, solsken, värme etc. är en del av naturupplevelsen och ingen giltig anledning för avbokning. Här gäller sunt förnuft och kläder efter väder, som farmor skulle sagt!