FÖRMÅNSCYKEL

FÖRMÅNSCYKEL FRÅN ÅRE BIKES

På Åre Bikes erbjuder vi förmånscyklar i samarbete med Lease a Bike (fd BusinessBike)

Vi levererar även förmånscyklar till företag anslutna till Benify och Personalcyklar.


Hos oss är hela sortimentet, alla Specializeds modeller, möjliga att köpa som förmånscykel. För den anställde blir kostnaden för cykeln avsevärt reducerad jämfört med om man hade köpt cykeln själv, detta tack vare att cykeln finansieras via ett bruttolöneavdrag. Då dras kostnaden innan skatt och dessutom får du göra ett avdrag på upp till 3000kr/år i förmånsvärde.

För dig som arbetsgivare är det 100% kostnadsneutralt. 


En förmånscykel leasar du i 36 månader och därefter väljer du själv om du vill köpa loss cykeln för dess marknadsvärde vid tidpunkten. Ett riktvärde är idag ca 20% av nyvärdet för en 36 månader gammal förmånscykel. Om du inte längre vill ha kvar cykeln tar Lease a Bike hand om upphämtning kostnadsfritt, från din hemadress.

Till våra förmånscyklar via Lease a Bike ingår alltid en heltäckande försäkring som täcker allt från stöld till lagningar och reparationer. Du har också möjlighet att välja till ett förmånligt servicepaket.


VAD INGÅR I MIN LEASING

Utöver cykeln och eventuella tillbehör (skärmar, lås, belysning, mm) så ingår självklart leverantörens ordinarie garanti på precis samma sätt som om du köper privat. Det ingår även fri Bikecheck (värde 765kr/gång) i leasingen.
Med varje leasad Lease a Bike inkluderas även marknadens bästa helförsäkring som täcker olyckor, stöld, elcykelbatterier och
mobilitet. Försäkringen är helt fri från självrisk och åldersavdrag, men kräver att du låser fast din cykel på allmän plats med ett
SSF-godkänt lås och tar med externa elcykelbatterier.

FÖRMÅNSCYKEL FÖR ARBETSTAGARE

Hur får vi förmånscykel på vår arbetsplats?

Om din arbetsgivare är ansluten till Lease a Bike:

 1. Säkerställ att du har gjort en Quickstart (ansökan om förmånscykel) i portalen och fått den godkänd av din arbetsgivare.
 2. Välj cykel och ev. tillbehör ur vårt sortiment.
 3. Kontakta oss på info@arebikes.se eller 0647-500 96 med din beställning. Du kan självklart göra beställningen direkt i vår butik också.
 4. Vi återkommer med en offert för ditt godkännande.
 5. Efter ditt godkännande kommer vi överens om leveransdag.
 6. Din arbetsgivare börjar göra bruttolöneavdrag och rapporterar ditt förmånsvärde.


Om din cykel finns i lager kan också skapandet av offerten, godkännandet av offerten och uthämtningen av cykeln göras på samma gång i butiken.


Om din arbetsgivare inte är ansluten till Lease a Bike:

Din arbetsgivare behöver vara ansluten till Lease a Bike. Är de inte redan det så be dom kontakta oss så hjälper vi till med anslutningen. Att ansluta sig kostar ingenting och leasing-upplägget är helt kostnadsneutralt för arbetsgivaren.

FÖRMÅNSCYKEL FÖR ARBETSGIVARE

Hur gör vi om vi vill erbjuda våra anställda förmånscykel?

Att erbjuda förmånscykel genom oss är helt kostnadsfritt och går till såhär:

 • Registrera ert företag på Lease a Bike genom att klicka på knappen nedan.
 • Signera ramavtal efter kreditkontroll.
 • Gör en leasingkonfiguration där du bla. väljer maxbelopp eller om ni som företag vill hjälpa till att finansiera.
 • Bjud in personalen så att de kan registrera sig.
 • Granska och godkänn personalen som förmånstagare.
 • Den anställda väljer cykel tillsammans med oss och får den levererad och personligt inställd.


Ni kan också kontakta oss på info@arebikes.se eller 0647-500 96 så hjälper vi er vidare.

VAD KOSTAR MIN DRÖMCYKEL

Vad din förmånscykel kommer få för månadskostnad beror på cykelns pris och vad du har för marginalskatt. Det finns även 3 olika fördelaktiga servicepaket som påverkar priset, men det är valfritt om du vill inkludera service i leasingen. Oavsett vilken cykel du väljer, vilken marginalskatt du har eller vilket servicepaket du tar så blir kostnaden klart fördelaktig gentemot ett direktköp i butiken. 

Fyll i kalkylverktyget för exakt kostnad på den cykel du är intresserad av.

BusinessBike Vorteilsrechner

FAQ

VEM KAN FÅ FÖRMÅNSCYKEL?

Det är upp till varje arbetsgivare att erbjuda sina anställda förmånscykel. Det är uppskattad förmån som blivit allt vanligare på stora och små arbetsplatser. Om du vill att din arbetsgivare ska erbjuda förmånscykel hjälper vi gärna till med att ansluta er till Lease a Bike.
INGÅR FÖRSÄKRING?

Varje Lease a Bike inkluderar marknadens enda heltäckande försäkring via Europeiska ERV i form av helförsäkring med mobilitetsgaranti, alltid 0 kr självrisk, inga åldersavdrag och alltid nyvärde. Försäkringen inkluderar bland annat stöld av cykel och delar såsom batteri, samt skador på grund av vandalism.

Fullständig info finns via denna länk

Uppdaterade produktvillkor


VARFÖR VÄLJA FÖRMÅNSCYKEL?

Det är både enkelt och kostnadseffektivt med förmånscykel, cykeln är helförsäkrad under hela leasingperioden. Du kan om du vill köpa loss cykeln till ett förmånligt pris när leasingperioden är slut eller bara låta Lease a Bike hämta den kostnadsfritt.

HUR MYCKET KOSTAR DET MED FÖRMÅNSCYKEL?

Cykelns pris och din marginalskatt avgör vad din cykel kommer att kosta. Använd gärna vårt kalkylverktyg för att se vad just din cykel kommer att kosta. Här får du fram både vad det kostar dig som anställd och även vad det innebär för företaget. I slutändan kan det bli så mycket som 30-50% billigare än att köpa cykeln privat.

VAD HÄNDER OM MIN ANSTÄLLNING AVSLUTAS?

Vid uppsägning av endera part, vid längre föräldraledighet och sjukskrivning, tar Lease a Bike tillbaka cykeln utan kostnad var man än bor i landet. Denna garanti gäller från 7:e månaden av leasingperioden. Om den anställde tragiskt nog skulle bli medicinsk invalid som gör att man inte kan använda sin förmånscykel eller än mer tragiskt avlider tar vi självklart tillbaka cykeln direkt utan någon kostnad.

VILKA TILLBEHÖR KAN LEASAS MED CYKELN?

Tillbehör som kan monteras fast på cykeln och är nödvändiga för cykelns funktion samt cykellås.

Exempel på tillbehör som kan leasas; vinterdäck, lampor, stänkskärmar, pedaler etc.

VAD TJÄNAR JAG SOM ANSTÄLLD PÅ UPPLÄGGET?

Med Lease a Bike dras leasingkostnaden direkt från din bruttolön vilket resulterar i ett billigare cykelköp än privat. Varje anställd har även rätt att dra av upp till 3 000 kr per år på den beskattade cykelförmånen, vilket gör förmånscykeln än mer förmånlig än tidigare med besparingar på normalt 25-45% beroende på cykelns pris, tillvalspaket och marginalinkomstskatt.

VAD HÄNDER NÄR LEASINGTIDEN ÄR SLUT?

Efter avtalstiden får du möjlighet att köpa loss cykeln för ett så lågt satt marknadsvärde som möjligt, där 20% av nyvärdet är ett riktpris för en 3 år gammal cykel. Om du inte väljer att köpa ut cykeln hämtar Lease a Bike den kostnadsfritt från där du bor.

KÄNNER DU ATT NÅGON FRÅGA FORTFARANDE ÄR OBESVARAD?

Följande länk ger dig grundläggande info kring Leasing, Försäkring och Service.

Uppdaterade produktvillkor


Kontakta oss gärna så hjälper vi dig vidare i processen för att få igång ett Förmånscykelupplägg för dig och ditt företag.