GRUNDKURS MTB

GRUNDLÄGGANDE KUNSKAPER FÖR MTB


Lär dig de grundläggande färdigheterna för att hantera vanliga funktioner för mtb och stigcykling.Under våra grundkurser går vi igenom hur du med säkerhet tar dig fram på cykelleden. Allt från att placera dig själv korrekt på cykeln till att absorbera hinder och främja rörelsefrihet.

Du lär dig att kontrollera cykeln och med självförtroende hantera enklare tekniska partier på stigen. Kursen vänder sig till både killar och tjejer.


KURSEN TÄCKER FÖLJANDE TEKNIKER


  • Cykelinställning inklusive sadelposition, inställning av styret, justering dämpare, däcktryck och hur man undviker punkteringar.
  • Teknik vid sittande och stående trampning.
  • Vett och etikett på stigen så att du vet vad som förväntas av dig och vad du kan förvänta dig av andra cyklister.
  • Mindre reparationer för att klara cykelstrul på stigen. Ta av ett bakhjul, enklare kedjestrul och laga en punktering.
  • Grundläggande kroppsposition för balans, säkerhet och stabilitet.
  • Vad de olika bromsarna gör och när du ska använda dem.
  • Läsa terrängen och hantera enklare hinder samt brantare partier på stigen.
  • Grundläggande kurvteknik, kroppsposition, bromsning.
  • Grundläggande underhåll av din cykel.

BESKRIVNING


På den här kursen inleder vi med att gå igenom cykeln och dess funktioner. Vi går sedan igenom grunderna för en korrekt positionering och ger dig de rätta verktygen för att bli stabil och känna att du kontrollerar din cykel. Vi kommer även att gå igenom hur detta kan användas i brantare terräng vilket du kan förvänta dig att stöta på i din stigcykling. Vi tittar också på tekniker för kurvtagning och bromsning för att ge dig självförtroendet att ge dig in på sektioner du annars kanske undvikit.

Slutligen, när du har spikat det, kommer vi att gå vidare och ta dig med på en trevlig XC-tur för att väva ihop allt och öva på dina nya kunskaper. Väl tillbaka avslutas dagen med en genomgång för att reflektera över din upplevelse.


UTRUSTNINGSLISTA


Lämplig MTB i gott skick. Cykelhjälm, handskar och kläder efter väder. OBS! Cykel finns att hyra i butiken om du inte har en egen.

Ta med egen fika, powerbar eller något liknande energigivande och minst en liter vatten.


LÄMPLIG FÖR


För dig som är ny på mountainbike och stigcykling. En bra dagscoaching som syftar till att ge dig självförtroendet att på egen hand ge dig ut på stigen.

UPPLÄGG FÖR DAGEN


Kursen börjar klockan 10.00 och körs vanligtvis till senast 15.00. Detta är en grundkurs men den kan vara både mentalt och fysiskt krävande. Beroende på gruppens fysiska förmåga kan kursen avslutas tidigare.

DATUM

17 JUNI 2023

PRIS

1295kr/pp

Kurs inkl. cykelhyra

1995kr

ANTAL

DELTAGARE

Minimum 4pers,

max 6pers

ANMÄL DIG HÄR: