OM ÅRE BIKES

Keep It Wheel!

To ”keep it real” means to stay true to one’s self; to resist the temptation to be fake.

Vårt motto på Åre Bikes är ”Keep it Wheel”, det är vårt sätt att alltid hålla oss i nuet, göra det vi tror på och det som får oss att må bra helt enkelt. Om vi fick bestämma skulle alla tillbringa mycket tid på 2 hjul.

Vår Historia

Åre Bikes startade en gång i tiden sin cykeluthyrning i garaget på Hotell Fjällgården här i Åre.

Vi tog i och köpte in 7 st DH-cyklar som vi hyrde ut under sommaren och höll tummarna att gamla WC-liften skulle gå några veckor i alla fall. På den tiden var det inte många som visste vad downhill var och XC-cyklisterna var lätträknade de också.
Från den tiden har vår resa gått relativt fort till att vi nu driver Åres enda cykelbutik, öppet året runt. Japp du läste rätt, vi säljer cyklar även på vintern. Och vet du vad, vi hyr ut cyklar även på vintern!


Vårt hyrflotta består av ca. 80 cyklar av olika modeller. Allt för berget, stigen, dirten och kidsen.

Oavsett om du är på jakt efter en DH-cykel, mountainbike, dirtbike, BMX, racer, e-bike eller barncykel så kommer du att mötas av personal som har cykling som sitt största intresse och som kan hjälpa dig i dina beslut.
Vi som jobbar här spenderar i stort sett hela vår fritid på berget eller i skogen och cykeln är vår ständiga följeslagare (ja, när vi inte åker skidor, jagar eller fiskar förstås..).


I verkstaden har vi kunniga mekaniker som hela tiden håller sig uppdaterade på de senaste produkterna.

Här kommer du alltid mötas av pålästa och kunniga personer med glimten i ögat.


Vårt motto är Keep it wheel!

Välkommen till oss.


Pelle Nilsson, VD

Laidback Pro!

Laidback Professionals är vad vi vill att du som kund ska mötas av och den känslan vi vill förmedla när du besöker vår butik.

Vi är övertygade om att alla uppskattar ett proffsigt men avslappnat bemötande. Hos oss ska alla känna sig välkomna och sedda. Har du inget för dig, kom in och ta en kaffe!